Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programının amacı; çalıştıkları laboratuvarlardaki ekipman, makine, araç ve gereçleri kullanarak tıbbi materyallerin biyokimyasal, mikrobiyolojik, patolojik ve hematolojik analizlerini yapma bilgi ve becerisine sahip tıbbi laboratuvar teknikerleri yetiştirmektir. Tıbbi laboratuvar teknikerleri çalıştıkları sağlık kuruluşunda uzman kişilere yardım ederek belli alanlarda kendilerini geliştirebilirler. Patoloji, biyokimya, mikrobiyoloji-parazitoloji ve sitogenetik alanlarındaki testleri yapabilecek yetiye sahip olurlar.
Programın gerektirdiği yeterlilikler nelerdir?
Atlas Üniversitesi Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programına ilgi duyan öğrencilerimizin, YKS (TYT) puan türünde başarılı olması gerekmektedir. Programın amacı; çalıştıkları laboratuvarlardaki ekipman, makine, araç ve gereçleri kullanarak tıbbi materyallerin biyokimyasal, mikrobiyolojik, patolojik ve hematolojik analizlerini yapma bilgi ve becerisine sahip tıbbi laboratuvar teknikerleri yetiştirmektir.
Program öğrencilerine ne gibi olanaklar sunuyor?
Tıbbi Laboratuvar Teknikeri, tıbbi tanıyı sağlamak için gerekli görüntüleri oluşturan radyoloji cihazlarını kullanmasını öğrenir. İleri teknoloji ürünleri olan bu cihazların işletilmesi, kuramsal bilgi ve deneyim gerektirmektedir.
Alanında uzman bir akademik kadroyla ve multidisiplineer bir yaklaşımla kapsamlı bir eğitim sunan programımız, uygulamalı dersler için tasarlanmış laboratuvarları ve staj olanakları sayesinde öğrencilerimizin okurken en üst seviyede mesleki deneyim kazanmasını sağlıyor.
Mezunlar hangi alanlarda çalışma olanağı bulabilirler?
Mezunlarımız; kamu sektörüne ve özel sektöre bağlı sağlık merkezi, hastane ve polikliniklerdeki laboratuvarlarda çalışabilirler. Bu kapsamda, klinik biyokimya laboratuvarı, seroloji laboratuvarı, mikrobiyoloji laboratuvarı, parazitoloji laboratuvarı, hematoloji laboratuvarı, kan bankası ve tıbbi biyoloji ve genetik laboratuvarında çalışabilirler. Ayrıca ilaç endüstrisinin üretim ya da kalite kontrol birimlerinde; tıp alanında hastanelerin ve üniversitelerin araştırma laboratuvarlarında, özel tıbbi laboratuvarlarda ve tıbbi laboratuvar malzemesi üreten ya da pazarlayan şirketlerde görev alabilirler.