Menü

Diyaliz Programı

Diyaliz tedavisi, bozulmuş böbrek işlevlerinin bir kısmını düzenleyerek yaşamın devam etmesini sağlamaktadır. Diyaliz teknikerleri bu tedaviye destek veren sağlık çalışanıdır. Programdan mezun olan öğrencilere “Diyaliz Teknikeri” unvanı verilir.

Program Hakkında

Diyaliz, insan vücudunda çeşitli sağlık sorunları ve böbrek yetmezliğine bağlı olarak birikmiş üre gibi zararlı maddelerin ve aşırı suyun yapay bir membran aracılığı ile vücuttan uzaklaştırılması işlemidir. İlerlemiş böbrek yetmezliğinin tedavisinde etkin şekilde kullanılmaktadır. Diyaliz tedavisi, bozulmuş böbrek işlevlerinin bir kısmını düzenleyerek yaşamın devam etmesini sağlamaktadır. Diyaliz teknikerleri bu tedaviye destek veren sağlık çalışanıdır. Programdan mezun olan öğrencilere “Diyaliz Teknikeri” unvanı verilir.

Tıp dünyasındaki gelişen modern tedaviler ile kronik hastalıkların seyrinin uzaması ve buna bağlı olarak ortalama yaşam süresinin artmasıyla birlikte başta böbrek yetmezliği olmak üzere birçok organ yetmezliğine bağlı hastalıklarda verilen sağlık hizmetine duyulan ihtiyaç giderek artmıştır. Günümüzde böbrek hastalarının ihtiyacına cevap verebilecek diyaliz ünitelerinin sayısı artmakta bununla birlikte bu artışı karşılayabilecek nitelikli personeli ihtiyacı da ortaya çıkmaktadır.

Programın gerektirdiği yeterlilikler nelerdir?

Programa ilgi duyan öğrencilerimizin, YKS (TYT) puan türünde başarılı olması gerekmektedir. Atlas Üniversitesi Diyaliz Programının amacı; diyaliz uygulaması gerektiren hastalıklarda doktorların gözetiminde hastaların periyodik olarak diyaliz makinesine bağlanmasını takip edebilecek, yapılacak uygulama hakkında hasta ve yakınlarını bilgilendirebilecek nitelikli sağlık teknikerleri yetiştirmektir.

Program öğrencilerine ne gibi olanaklar sunuyor?

Bu programdaki öğrenciler ortak derslerin dışında, Biyofizik, Nefroloji, Diyaliz Makinaları Kullanımı ve Bakımı, Diyaliz-I, Çocuk Nefrolojisi, Mesleki İngilizce-I, Klinik Uygulama-I, Diyaliz-II, İç Hastalıkları, Cerrahi Hastalıklar, Kronik Hasta Psikolojisi, Mesleki, İngilizce-II, Klinik Uygulama-II gibi dersleri  alacaklardır.

Mezunlar hangi alanlarda çalışma olanağı bulabilirler?

Diyaliz programından mezun olanlar; devlet hastaneleri, özel hastaneler ve özel diyaliz merkezlerinde istihdam edilmektedir.

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları

¬ Acil Yardım ve Afet Yönetimi
¬ Hemşirelik
¬ Sağlık Yönetimi
¬ Sosyal Hizmet

Akademik Kadro

Öğr. Gör.
Diyaliz Programı Başkanı

TEL:

1701 (Dahili)
Dr. Öğr. Üyesi

TEL:

1701 (Dahili)
Öğr. Gör.

TEL:

1716 (Dahili)

* Kurum Dışı Görevlendirme