Moleküler Biyoloji Ve Genetik Yüksek Lisans Programı (İngilizce)

İngilizce
İstanbul Atlas Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce) Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Programı Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında eğitim vermek ve araştırma yapmak üzere kurulmuş bir lisansüstü eğitim programıdır.

Program, ülkemizde moleküler biyoloji, genetik ve biyoteknoloji alanlarında Ar-Ge ve “know-how” çalışmalarının artmasını, alanında yetkin bireylerin yetişmesini, bilime dünya çapında katkıda bulunmayı ve bilimsel verileri endüstriyel teknolojilerin geliştirilmesinde uygulayarak ulusal sağlık ve refahı ilerletmeyi hedeflemektedir. Temel bilimler, yaşam bilimleri ve ilgili mühendislik ve sağlık bilimleri alanlarından aynı zamanda teorik ve uygulamalı Temel Moleküler Biyoloji/Biyoloji altyapısına sahip farklı lisans programlarından mezunların başvuruları kabul edilmektedir. Moleküler Biyoloji ve Genetik Yüksek Lisans Programının amacı dünyada önemli bir yeri olan biyoteknoloji alanına yönelik moleküler biyoloji ve genetik dallarında yeterli bilgi birikimini sağlamak, ülke gereksinimleri için uzman araştırmacı ve nitelikli bilim insanları yetiştirmektir. Moleküler Biyoloji ve Genetik Lisansüstü Programı yeni buluşlara yönelik çalışmaları destekleyerek, evrensel bilime katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan V.Moleküler Biyoloji ve Genetik Ana Bilim Dalı Başkanı