Bilişsel Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı

Tezsiz
İstanbul Atlas Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Bilişsel Rehabilitasyon Tezsiz Yüksek Lisans Programı bilişsel rehabilitasyon alanında eğitim vermek ve araştırma yapmak üzere kurulmuş bir lisansüstü eğitim programıdır.

Bilişsel rehabilitasyon, bireylerin zihinsel işlevlerini, düşünme yeteneklerini ve bilişsel süreçlerini geliştirmeye odaklanan bir tedavi ve rehabilitasyon yaklaşımıdır. Bu tür rehabilitasyon, genellikle nörolojik hasarlar veya psikiyatrik sorunlar gibi durumların sonucu olarak ortaya çıkan zihinsel işlev bozukluklarını tedavi etmek için kullanılmaktadır.

Program, psikoloji öğrencilerinin terapötik tekniklerini ve dil ve konuşma terapisi öğrencilerinin iletişim becerilerini bir araya getirir. Bu disiplinler arası iş birliği, bilişsel işlev bozukluklarının daha kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesini ve tedavi edilmesini sağlar. Ayrıca, bu programda yer alan öğrenciler, birbirlerinden de öğrenerek ve birlikte çalışarak, bilişsel rehabilitasyonun farklı yönlerini keşfeder ve uygularlar. Bu süreç, profesyonel gelişimlerini hızlandırır ve multidisipliner bir yaklaşımla sorunları çözme becerilerini artırır.

Bilişsel rehabilitasyon tezsiz yüksek lisans programıyla topluma hizmet edebilecek donanımlı, etik değerlere sahip, araştırma yapabilen, araştırma sonuçlarını toplumun yararına olacak şekilde yorumlayabilen, bilgi ve becerilerini aktarma yeteneğine sahip uzman ve akademisyenler yetiştirmek amaçlanır.

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı

Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi

Psikoloji Doktora Programı Öğretim ÜyesiPsikoloji Bölümü Öğretim Üyesi

Dil ve Konuşma Terapisi Ana Bilim Dalı BaşkanıDil ve Konuşma Terapisi Bölümü Başkanı