Atlas Üniversitesi Psikoloji Bölümü olarak hedefimiz, öğrencilerimize psikolojinin araştırma ve uygulama alanlarını tanıtmak ve onlara insanı ve davranışlarını çok yönlü olarak tanıyıp tartışabilecekleri bir ortam hazırlamaktır. Bu noktadan hareketle bölümümüzün amacı, bilgisini düşünce yeteneği ile birlikte anlamlı şekilde kullanabilen ve insanla ilgili konulara sorgulayıcı bir şekilde yaklaşabilen muhakeme yeteneği yüksek öğrenciler yetiştirmektir.
Vizyonumuz
- Eğitim, öğretim ve araştırma kalitesi ile Türkiye’de tanınmış ve öğrenciler tarafından ilk sıralarda tercih edilen,
- Bilimsel araştırma ve yayınlarıyla ulusal ve uluslararası alanda tanınan,
- Modern psikolojinin ilerlemesine ve bilimsel bilgilerin toplum yararına uygulanmasına katkıda bulunan,
- Evrensel değerlere saygılı, sürekli gelişen bir bölüm olmaktır.
Misyonumuz
Dünya standartlarına uygun bilimsel bir anlayışla eğitim ve öğretimini sürdüren; ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel araştırma ve yayınlar yapan; etik ilkelere ve farklı görüşlere değer veren bir bölüm olmak ve araştırmacı; ekip çalışmalarının farkında; etik değerlere sahip; kendini sürekli geliştiren; etkili iletişim ve sunum becerilerine sahip; alanında yetkin psikologlar yetiştirmektir.
Atlas Üniversitesi Psikoloji Bölümü ders programında birinci yıl, psikolojinin kapsamlı olarak tanıtıldığı “Psikolojiye Giriş” dersi ile birlikte “Felsefeye Giriş”, “Sosyoloji”, “İstatistik” ve “Fizyoloji” gibi temel dersler yer almaktadır. İkinci yıl, “Gelişim Psikolojisi”, “Sosyal Psikoloji”, “Deneysel Psikoloji” gibi temel zorunlu bölüm dersleri; üçüncü ve dördüncü yıllarda ise zorunlu bölüm derslerine ek olarak psikolojinin farklı alt alanlarına ilişkin seçmeli dersler ile bölüm dışı seçmeli dersler yer almaktadır. Seçmeli derslerimizi belirlerken amacımız, öğrencilerimizin mezuniyete daha yakın oldukları dönemde, alana mümkün olduğunca hâkim olmalarını sağlamak ve psikolojinin alt alanlarından hangisine daha fazla ilgi ve yeteneklerinin olduğunu belirlemelerine yardımcı olmaktır.
Psikoloji Bölümü mezunlarımız; kazandıkları düşünme becerileri ve psikoloji bilgileriyle, çocuk yuvaları, kreşler, çocuk mahkemeleri, ıslahevleri, ceza ve tutukevleri, huzurevleri, okullar, hastaneler, ruh sağlığı merkezleri, bedensel veya zihinsel engellilerle ilgili kuruluşlar, sağlık ocakları, spor kulüpleri gibi özel kurumlarda veya kamu kurumlarında çalışabilmektelerdir. Mezunlarımız; araştırma şirketleri, reklamcılık sektörü, halkla ilişkiler, insan kaynakları ve kitle iletişimi alanlarında da istihdam olanağı bulabilirler. Ayrıca belli bir alanda yüksek lisans veya doktora derecesine sahip olanlar özel iş yeri açabilmekte, dilerlerse üniversitelerde akademik hayata atılabilmektelerdir.
Kısacası, “İnsanın olduğu her yerde, biz varız!”