Karbon ayak izi en düşük üniversiteler sıralamasında 3. sıradayız.

21 Ekim 2024

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayınlanan 2024 yılına ailt "Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu"na göre 3 önemli alanda ilk 5 sıralamaya girdik. Mezunların yurtiçi iş bulma sıralamasında 5. sırada, ulusal iş birliği ile yayımlanan endeksli yayın oranı sıralamasında 5. sırada ve karbon ayak izi en düşük üniversiteler sıralamasında 3. sırada yer aldık.

Kişi başı karbon ayak izi en düşük üçüncü üniversite olarak sıralamada yer almamız, çevresel sürdürülebilirlik alanındaki başarılı uygulamaların ve doğa dostu politikaların bir göstergesidir. Bu durum, üniversitemizin enerji verimliliği, atık yönetimi, yenilenebilir enerji kullanımı, yeşil alan planlaması gibi konularda öncü adımlar attığını ve çevresel sorumluluğa verdiği önemi vurgulamaktadır. Ayrıca, öğrenci ve personelin çevre bilinci ve ekolojik sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunduğunun da bir kanıtıdır.

24 Ekim 2024

18 Ekim 2024