IRIS Kinetics Laboratuvarı Kuruldu

22 Ağustos 2024

Uluslararasılaşma stratejimiz doğrultusunda sağlık teknolojisi alanında önemli bir adım attık! Boston Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Selim Ünlü’nün liderliğinde, sağlık teknolojilerinde önemli bir fark yaratacak IRIS Kinetics Laboratuvarı'nı kurduk.

IRIS Kinetics Laboratuvarı’nda, başta ilaç geliştirme ve tıbbi tanı araştırmaları olmak üzere, biyoteknoloji alanında öncü çalışmalara ev sahipliği yapacağız. Histopatolojiden antibiyotik direncine ve en yeni tanı ve tedavi teknolojilerine kadar uzanan geniş bir yelpazede araştırmalar gerçekleştirilecek. Bu kapsamda laboratuvarımızda bulunan ileri analitik ölçüm cihazları ve moleküler mikrodizin robotunun etkin kullanımı için, alanında uzman Claude Dufresne tarafından akademisyenlerimize özel bir eğitim verildi.

29 Ağustos 2024