Sevgili gençler, sevgili öğrencilerimiz,
Atlas Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’ne hoş geldiniz!
İlk öncelikle fakültemiz adına dair birkaç şey söylemek isterim; Sanat, ruhun derinliklerine inerek onu besler ve yaşamın karmaşası içinde dinginlik sağlar. Yaratıcılığın ve ifadenin bir aracı olan sanat, duygusal yaraları sarar ve içsel huzuru geri kazandırır. Her bir tasarlanan şey, ruha yeni bir pencere açarak, onu özgürleştirir ve evrenin sonsuzluğuna bağlar. Sanat ve bilim birleştiğinde ise, evrenin sırlarını çözmek için el ele vererek; hayal edileni, gerçeğe dönüştüren bu hayattaki en güzel meslekleri bize sunar. Alandan mezun olanlar aldıkları eğitim ile sanatçı ve tasarımcı kişilikleriyle ilgili alanlarda yetkin ve üretken bireyler olarak hızla gelişen dünyada her zaman mutlu birer kişi olarak yola devam ederler.
Çağımızın olağanüstü hızla gelişen iletişim teknolojisi ve endüstriyel yaşamın gereksinimleri doğrultusunda kurulan Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde yer alan Dijital Oyun Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, Görsel İletişim Tasarımı ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümlerine 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı itibari ile öğrenci alımına başlamıştır.
Sanat ve tasarım alanında kullanılan birçok temel kavramın unutulmadan ve aslına uygun bir şekilde öğrenilerek, güncellenerek, ileri düzeydeki donanımlarda kullanılan yazılımlarla yeniden kurgulanması, üretilmesi amacı ile alanlarında yetiştirilecek gençlerin fark yaratacak profesyoneller olmasını sağlamak en büyük hedefimizdir.
Fakültenin eğitim-öğretimdeki temel anlayışı, sanatın başladığı ilk andan itibaren oluşturulan kurallardan başlayarak 21. yüzyıla kadar oluşan değişim ve dönüşümleri yakından izleyen, sanatın her alanındaki felsefeyi tasarımlarında kullanan, tasarımı oluşturma ve süreçlerini yönetme bilgi ve becerisiyle donanmış, çağdaş ve yenilikçi yaklaşımı tasarım kültürüyle harmanlamış ve en önemlisi kendini geliştirme farkındalığını içselleştirmiş topluma, ülkesine katkı sağlayacak, çağın bilincinde, çözüm üreten, paylaşımcı ve sosyal sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek üzerine kuruludur.
Akademik kadromuz, uygulamalı sanatlar konusunda geleceğin tasarımcılarını yetiştirmek ve geleceğe yönelik yapıcı projeler üretmeye yönelik bireyler yetiştirmek için deneyimli ve konusunda uzman kişilerden oluşmaktadır. Engin deneyimli akademik personel kadrosu ile fakültemiz bünyesinde bulunan PC atölyesi, MAC atölyesi, Fotoğraf Stüdyosu, Tasarım Stüdyoları ve derslikler ile ulusal ve küresel anlamda tasarımı hedefleyen ve uygulayabilen genç tasarımcıların sektöre kazandırılması en büyük amacımızdır.
Fakülte olarak eğitimdeki hedefimiz, tüm bölüm öğrencilerinin eğitim süresi boyunca, düşünme, analiz etme, araştırma yapmalarını sağlayarak sezgilerini geliştirmek, yaratıcı güçlerini açığa çıkarmak ve sonrasında bunları etik kurallara uygun olarak yaratıcı, estetik bir şekilde çağdaş teknolojiyi kullanarak üretebilme ve sonuçlandırma becerisini sağlayan alanlarında güçlü birer tasarımcı olmaları hedeflenmektedir. Bu alanda 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri destekleme projeleri için TÜBİTAK projeleri hazırlanmaya başlanmıştır. Ulusal Program; 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı ve 3005 – Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Araştırma Projeleri Destek Programı için çalışmalar devam etmektedir.
Alphonse de La MARTİNE’ in söylediği gibi, “Sanatçıya, iki göz yetmez”. Bulunduğunuz bölümlerde daha başarılı ve yetkin olabilmeniz adına sadece gözleriniz ile değil duygularınız ve mantığınızla da görebileceğiniz, hissedebileceğiniz ve uygulayabileceğiniz yeni yaşamınıza hoş geldiniz diyor ve hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.