Menü

University of Houston’dan Doç. Dr. Mehmet Orman Atlas Vadi Kampüs’teydi

12 Ağustos 2024

Amerika Teksas'ta bulunan University of Houston, Kimya ve Biyomoleküler Mühendisliği bölümünden Doç. Dr. Mehmet Orman, üniversitemizi ziyaretinde Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Yusuf Elgörmüş, Rektörümüz Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Engin Gülal ve Prof. Dr. Zafer Utlu ile iki üniversite arasındaki potansiyel projeler konusunda görüşmeler yaptı.

Amerika Teksas’ta bulunan University of Houston, Kimya ve Biyomoleküler Mühendisliği bölümünden Doç. Dr. Mehmet Orman, üniversitemizi ziyaretinde Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Yusuf Elgörmüş, Rektörümüz Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Engin Gülal ve Prof. Dr. Zafer Utlu ile iki üniversite arasındaki potansiyel projeler konusunda görüşmeler yaptı. Ziyarette disiplinler arası yaklaşımların önemi ve eğitim kaynaklarının geliştirilmesi üzerine önemli fikir alışverişi yapıldı.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Teker ve Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Dilek Betül Sarıdede’nin eşliğinde laboratuvarımız gezildi ve akademisyenler kendi alanlarındaki ortak ilgi alanları ve potansiyel iş birlikleri üzerine verimli görüşmeler gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Mehmet Orman ile yapılan görüşmelerde, yapılacak iş birlikleri kapsamında, 2501 – ABD Ulusal Bilim Vakfı (NSF) ile İkili İşbirliği Programı çerçevesinde araştırma dizaynı ve başvuru süreci görüşüldü.

University of Houston ile üniversitemiz arasında yapılacak ortak çalışmaların temellerinin atıldığı bu ziyaret, etkili akademik araştırmalara katkıda bulunacak.

İlginizi Çekebilecek Kayıtlar:

13 Ağustos 2024

12 Ağustos 2024